Weekend z rybami i owocami morza

W dniach od 6 do 8 września 2019 poszerzymy naszą kartę o dania z owocami morza.

Czas płynie. Zmieniają się pory roku, a wraz z nimi potrzeby naszego organizmu. Latem jemy zwykle lżej, im chłodniej na dworze, im krótsze dni, tym bardziej potrzebujemy bardziej rozgrzewający posiłków. Lubimy też rozmaitość, zatem dobrze jest próbować różnych kuchni i różnych diet. Dlatego w Szklarni wprowadzamy zarówno menu sezonowe, jak też inspirowane różnymi kulturami.

Ponieważ jesteśmy nad morzem a także dlatego, że lubimy – chcemy Państwa zachęcić do spróbowania dań z ryb i owoców morza. W dniach od 6 do 8 września 2019 poszerzymy naszą kartę i w dodatku zaproponujemy powiązanie naszych potraw z winami lub piwem. Dobre połączenie jest ważne – w kulinarnej nomenklaturze food and wine pairing.